NEC zit in een heel diep dal. In de laatste vier duels werden er slechts drie punten gepakt en ook vrijdagavond ging het mis. Op bezoek bij Jong Ajax werd NEC overklast door de jongelingen: 4-0, zo erkent ook Rens van Eijden.

De aanvoerder is op zoek naar verklaringen. "We kunnen er een aantal clichés op loslaten, maar dit is simpelweg beschamend." Volgens trainer Jack de Gier maakte NEC alleen kans op een resultaat als zijn ploeg in de duels zou komen. "Daar ligt het hele probleem vandaag ook. Daarnaast brachten we aan de bal heel weinig. Dan leg je dus zo’n wedstrijd op de mat", aldus Van Eijden tegenover FOX Sports.

Na afloop ging Van Eijden samen met De Gier in gesprek met de 80-meegereisde fans. "Zij zijn ook zoekende, vragen zich af hoe het mogelijk is dat wij er zo hard af gaan. In hoeverre dat mogelijk is probeer je daar dan antwoord op te geven", maar dat is schier onmogelijk. "Je kunt je alleen verantwoorden voor deze wanprestatie."

"We hebben ook Oss in eigen huis gehad, dat was ook dramatisch. Maar voor mij is dit de allerslechtste wedstrijd." Op de vraag of dit een incident was reageert Van Eijden zuchtend. "We hebben er al vaker ingezeten en zullen er nu ook weer uit moeten komen. We moeten onze rug rechten met de blik op de toekomst, om er toch maar een cliché op los te laten", treurt de aanvoerder.

Lees ook: De Gier: "De 2-0 was een mentale mokerslag"

Foto: Orange