De defensie van NEC gaf woensdagavond tegen FC Utrecht vrijwel geen kansen weg. De Nijmeegse equipe won door een doelpunt van Marnick Vermijl met 1-0. “Dit is een mooi begin van de tweede seizoenshelft”, vertelt Rens van Eijden na afloop van de wedstrijd.
Volgens Van Eijden is er in de selectie altijd geloof geweest dat het beter kon. “We hebben altijd geroepen dat we beter konden. Het was aan ons om het te laten zien. De laatste twee wedstrijden lukt dat heel goed. En nu maar hopen dat we deze lijn door kunnen trekken.”
Het trainingskamp van NEC tijdens de winterstop is volgens Van Eijden belangrijk geweest voor de teamgevoel. “We hebben in Spanje goed met elkaar getraind. Zo werken we ook aan automatismen en kunnen we de kwaliteit van elkaar beter benutten.”
Aanstaande zondag gaat NEC op bezoek bij aartsrivaal Vitesse. “We zitten goed in ons vel en we maken het de tegenstanders lastig. Vitesse heeft natuurlijk veel individuele kwaliteiten, maar het blijft een derby”, besluit Van Eijden.