NEC verkeert in een sportieve crisis. De Nijmeegse club verloor al vijf keer op rij en mist tegen ADO Den Haag ook nog eens acht selectiespelers. Ook Remy Amieux en Nathaniel Will kunnen zaterdag niet spelen, zo werd duidelijk na de laatste training op De Eendracht.
De druk neemt toe. "De drang en onverzettelijkheid om iets recht te zetten is enorm bij ons", geeft verdediger Rens van Eijden aan.
"We moeten nu echt zorgen dat het tij keert en de kansen gaan benutten. We zijn de grootste delen van de wedstrijd de betere ploeg geweest en daarom moeten we ook doorgaan met het voetbal dat we spelen. Die bal moet het net weer in rollen. Dan zal ook het vertrouwen weer komen", verwacht Van Eijden.
"Van een sportieve crisis wil ik zelf nog niet spreken. Zo leeft het niet bij ons. Inderdaad, ADO is weer een lastige tegenstander. Die moet je thuis nooit onderschatten. Ze spelen met veel druk, het publiek erachter en dan vol gas. Maar die onverzettelijkheid moeten wij er dus tegenover zetten", besluit Van Eijden.
Bron: Omroep Gelderland