"Het voetbal was niet groots, maar er was veel strijdlust." Rens van Eijden was er duidelijk over, kort na afloop van de gewonnen uitwedstrijd tegen Roda JC. Het duel tussen de nummer één en de nummer twee eindigde in een 0-1 overwinning voor NEC.
Scheidsrechter Bas Nijhuis maakte het nog even billenknijpen voor de Nijmegenaren, door er maar liefst vijf minuten extra tijd aan toe te voegen. "Roda heeft een fysiek sterk team en dan gooien ze er nog een paar sterke jongens in", aldus van Eijden. "En dan wordt het toch nog even spannend." 
NEC keek echt uit naar deze wedstrijd. "De voorbereiding was zeer positief en we voelden dan ook een positieve druk om te winnen." Van Eijden was ook kritisch: "Natuurlijk is dit een mooie positie om de winterstop in te gaan, maar we hebben ook hier en daar punten laten liggen. Daar moeten we nog wel verbeteren."
Als de competitie na de laatste wedstrijd van het jaar tegen MVV Maastricht en de winterstop wordt hervat, weet NEC dat de buit nog niet binnen is. "We hebben nu inderdaad een voorsprong, maar die is best overbrugbaar, dus we moeten wel geconcentreerd blijven."