Bij Rens van Eijden heerste na afloop van de wedstrijd tegen Roda JC vooral opluchting. Na een 0-2 achterstand bij rust kwam NEC terug tot een 4-3 eindstand. “Dit is een bevestiging van wat we kunnen als team”, vertelt de verdediger tegenover ForzaNEC.nl.
Binnen twaalf minuten kon doelman Kalle Johnsson twee keer vissen na defensief falen bij NEC. “Ze schoten twee keer op doel en het was twee keer raak. Voor de rest hebben ze weinig te vertellen gehad in de eerste helft. We hebben meer dan tien kansen gehad om terug te komen in de wedstrijd. Die bal ging er maar niet in. Gelukkig lukte het in de tweede helft wel. Uiteindelijk telt het resultaat.”
Van Eijden snapt niet dat de supporters na de nederlaag tegen FC Utrecht de ploeg verweten geen strijd te leveren. “Tegen FC Utrecht speelden we goed, alleen kom je met 1-0 achter. Dan krijg je met tien man een strafschop, waardoor je terug kon komen in de wedstrijd. Dat gebeurde niet en uiteindelijk werd het 2-0. Dan wordt ons verweten dat we geen respect hebben voor de supporters en dat we geen strijd hebben geleverd. In mijn ogen is dat niet waar. Vandaag was het resultaat er wel en dan waarderen de fans het.”
Volgens de aanvoerder leverde de ploeg tegen Roda JC net zo veel strijd als tegen FC Utrecht. “We begonnen goed aan de wedstrijd, maar dan kom je met 0-2 achter en dan begint het publiek te morren. Na het fluitsignaal voor de rust begonnen ze te fluiten. Dat snap ik niet. Uiteindelijk scoren we in de tweede helft wel de goals en dan staan ze er met zijn allen achter.” Toch heeft Van Eijden wel begrip voor de fans. “Ik snap als je onderaan staat, dat de supporters zich roeren. Dat hoort bij een volksclub als NEC.