Rens van Eijden kende vorig jaar een moeilijk seizoen, maar kon in de openingswedstrijd tegen VVV Venlo weer belangrijk zijn voor zijn ploeg. “Het belangrijkste waren de drie punten, maar dat ik er dan een bijdrage aan kon leveren geeft natuurlijk altijd een prettig gevoel.”
Van Eijden is blij met de manier waarop het doelpunt viel. “We hebben hier toch wel op getraind en je weet dat er altijd iemand bij de tweede paal moet staan. Toen de bal kwam zag ik in een flits groen-zwart en gooide hem er in. Het pakte goed uit, Ramon kon hem zo binnenkoppen.”
De verdediger is niet ontevreden over zijn spel. “Het ging erg lekker. Als team speelde we in het begin goed voetbal. Ik had dan ook veel mogelijkheden om de bal af te spelen, al zakte dat in loop van de wedstrijd weg. Je ziet bij vlagen goed spel, maar we moeten eerder de wedstrijd beslissen. Echte kansen heeft VVV trouwens niet meer gehad, want de organisatie stond bij ons gewoon goed. Over het algemeen kunnen we tevreden zijn over deze eerste wedstrijd. Drie punten in de tas en daar hebben we het allemaal voor gedaan in de voorbereiding.”
NEC nam de verdediger een jaar geleden over van PSV, nadat hij een goed seizoen draaide bij Willem II. Het goede spel kon hij echter niet mee naar Nijmegen nemen. “Vorig jaar was een moeilijk jaar, dat heeft iedereen gezien. Sommige momenten heb ik goed gespeeld en sommige momenten niet. Ik moet gewoon zorgen dat ik constant ga spelen en ik heb nu het vertrouwen gekregen van de trainer die mij in de basis heeft laten beginnen. Ik ben daarom blij dat deze wedstrijd goed is gegaan.”
“Ik moet stapjes maken. Ik heb niet de ervaring die bijvoorbeeld Patrick Pothuizen had, want ik ben nog veel jonger. Vorig jaar was een heel goed leerjaar voor mij en nu moet ik zorgen dat het dit jaar niet opnieuw gebeurt. Ik spreek regelmatig jongens van Jong Oranje en die ik nog ken van PSV en die hebben ook allemaal zo’n dip gehad. Ik hoop dat mijn dip er nu op zit.“