Drie kwartier na de zege op De Graafschap is Rens van Eijden nog altijd niet helemaal tot bedaren gekomen. De NEC-verdediger zag in de 28e minuut van de wedstrijd collega Nathaniel Will geel krijgen van scheidsrechter Ruud Bossen voor een overtreding die Van Eijden maakte. Maar in de rust zette Bossen de kaart alsnog op naam van Van Eijden. “Het was de eerste overtreding die ik maakte”, foeterde Van Eijden na afloop tegenover Forzanec.nl. “Terwijl de scheidsrechter in de wedstrijd bij Nathaniel aangaf dat het een optelsom of iets dergelijks was. De overtreding zelf was dus geen geel. En die krijg ik nu dus alsnog op mijn naam.”
Dat Van Eijden de gele kaart in de rust alsnog kreeg, werd niet aan NEC gemeld door scheidsrechter Bossen. “Carlos Aalbers (technisch directeur van NEC, red.) zag het op televisie en gaf het toen aan ons door. Aan ons heeft Bossen niets laten weten.”
Aalbers legt in het voorbijgaan uit dat hij niet welkom was in de kleedkamer van Bossen voor opheldering. “Daar werden we meteen weggestuurd. Een kaart omzetten kan een scheidsrechter toch niet zomaar doen in de rust van een wedstrijd?”
Dat vraagt ook Van Eijden zich af. “De scheidsrechter zei dat hij in de wedstrijd nog geen tijd had gehad om te melden dat niet Nathaniel de kaart op z’n naam had, maar ik. Dramatisch natuurlijk, want de kaart kwam binnen het half uur. Alle tijd om het te laten weten aan mij, zou je zeggen.”
En dus staat van Eijden dit seizoen al op acht gele kaarten. “Waarvan er vier of vijf echt onterecht waren. Daar baal ik wel van. Ook deze weer vandaag, nu sta ik weer op scherp door iets dat geen geel was. Dramatisch.”