NEC wist zondagmiddag eindelijk weer een (thuis)overwinning te boeken. Rens van Eijden keerde tegen Jong AZ weer terug in de basisopstelling na een blessure. Hij maakte de gelijkmaker en werd verkozen als Man of the Match. In geprek met RN7 blikte hij terug op de wedstrijd.

”We hebben natuurlijk een aantal tikken gehad, waaronder ook de eerste helft. Dan moet je van ver komen om je rug te rechten en ik ben blij dat we dat hebben gedaan.” Bij rust keek NEC tegen een 0-1 achterstand aan. ”Ik denk dat iedereen beseft dat daar weinig woorden aan toegevoegd moesten worden. We zeiden ook tegen elkaar ‘We moeten het nu zelf doen en we moeten nu kerels zijn’. Ik ben blij dat we de drie punten binnen hebben gehaald, hoe maakt dan niet meer uit.”

De aanvoerder werd verkozen tot Man of the Match, zelf is hij daar nuchter onder. ”Ik denk niet dat het een geweldige wedstrijd voor mij was. Ik was een paar keer ongelukkig aan de bal, onzorgvuldig. Maar je weet dat je met die goal het team terug in de wedstrijd brengt. Mij maakt het niet uit wie dan de Man of the Match is.

NEC begon erg voorzichtig, er zat weinig energie in het duel. Van Eijden is het daar volledig mee eens. ”Dat was niet de afspraak. We moesten van ver komen. Uiteindelijk heb je ook een bepaalde overlevingsdrang die je voor jezelf moet creëren, al voordat de wedstrijd start. Nu moet je weer de deksel op je neus krijgen om het uit andere energielevels te putten.”

Er staat nu wel een streep door de slechte thuisserie. ”Beter dat het uiteindelijk wel is gelukt. Anders waren we niet vrolijk geweest met zijn allen. Maar los van dat denk ik dat we als club die boost nodig hadden. We hebben ons wel terug geknokt van die achterstand. Er was wel een strijdend NEC, niet altijd het beste voetbal, maar dat is wel de basis.” besluit Rens van Eijden.

Foto: Rob Koppers