Mike van Duinen was de matchwinnaar in de laatste Eredivisiewedstrijd in Nijmegen tussen Excelsior Rotterdam en NEC. De aanvaller was in 2017 goed voor de enige treffer in dat duel. Zaterdag staat Van Duinen wederom aan de aftrap in De Goffert voor de Kralingers. De spits staat inmiddels al wel een tijdje droog, maar hoopt op eenzelfde verloop als toen.

De afgelopen wedstrijd tegen FC Utrecht werd ternauwernood verloren, maar Van Duinen zag dat zijn ploeg recht had op meer. “Het is jammer dat we er geen punten aan over hebben gehouden. We hebben het Utrecht echt lastig gemaakt. Ondanks het resultaat geeft het ons wel vertrouwen want Utrecht is gewoon een goede ploeg”, zo begint Van Duinen tegenover Excelsior TV.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen heeft nu twee wedstrijden op rij met 1-0 verloren. Dat had ook anders kunnen zijn volgens Van Duinen. “Er zat in beide wedstrijden meer in. We moeten er weer voor gaan zorgen dat het onze kant valt. Het is belangrijk om punten te blijven pakken want anders zakken we steeds verder weg. Laten we beginnen om tegen NEC een goed resultaat neer te zetten.”

Want de spits van de Kralingers ziet al wel waar de kansen liggen ondanks zijn doelpuntendroogte. “Er valt voor ons veel te halen in de omschakeling. NEC is dan wel een goed voetballende ploeg en beschikt over een paar kwaliteitsspelers. Maar ik heb ook gezien dat ze veel gelijk hebben gespeeld”, aldus de spits van de Rotterdammers. 

Foto: Rob Koppers