NEC heeft de technische staf voor het nieuwe seizoen rond. Marco van Duin, die al jarenlang als keeper verbonden was aan de club, volgt de naar NAC vertrokken Gabor Babos op. Stefan Maletic completeert de staf als assistent-trainer. De twee 33-jarige trainers hebben voor één seizoen getekend. 

Het tweetal heeft nog meer gemeen, want voor allebei is dit hun eerste klus als trainer van een betaald voetbalclub. Van Duin kent de route naar De Goffert op de fiets wel uit zijn duim. Van Schaik is dan ook content met zijn aanstelling. “We zijn de afgelopen periode met twee kandidaten voor de functie van keeperstrainer in gesprek geweest. Eén van die kandidaten gaf aan niet verder te willen", lijkt Van Schaik op Gentenaar te doelen. "Dus was de keuze voor ons makkelijk en snel gemaakt."

"Marco heeft het karakter en de mentaliteit die we nodig hebben binnen deze selectie. Hij kan terugkijken op een lange carrière als doelman en heeft hierbij verschillende rollen bekleed bij diverse clubs. Marco was bij meerdere clubs in beeld, maar zijn voorkeur ging uit naar NEC. Wij kijken uit naar een nieuwe en succesvolle samenwerking", aldus de algemeen directeur op de clubwebsite.

Stefan Maletic is een nieuw gezicht voor velen. In het verleden was hij actief als voetballer voor o.a. Achilles ’29 en TOP Oss in de Jupiler League. Na zijn loopbaan in het profvoetbal kwam hij ook uit voor JVC Cuijk. De Serviër startte zijn trainersloopbaan bij De Graafschap en had afgelopen seizoen de Onder 16 van PSV. 

Van Schaik over zijn komst: ‘’Het hedendaagse voetbal vraagt veel van een hoofdtrainer met een selectie van minimaal 24 spelers en een trainersstaf van zo’n tien personen. Met Ron de Groot hebben we een uitstekende assistent gevonden met veel ervaring. Stefan is een man met ervaring vanuit talentontwikkeling en begeleiding en heeft daarnaast een enorme drive om elke dag het beste uit zichzelf en de groep te halen. Dat is zijn kracht. We hebben een jonge spelersgroep die behoefte heeft aan de begeleiding die Stefan kan bieden, zowel binnen als buiten het veld. Als je een topsportklimaat, en daarbij een dito houding, eist van iedereen moeten de omstandigheden daar ook naar zijn."

De technische staf is dus rond, alleen de plek van teammanager is nog niet ingevuld. Het lijkt erop dat Muslu Nalbantoglu ook komend seizoen deze rol vervult. 

Foto: Rob Koppers