Twintig minuten voor het einde van het duel en direct na de gelijkmaker van Go Ahead Eagles moest Marco van Duin collega-keeper Norbert Alblas aflossen in de doelmond van NEC. De ervaren doelpost heeft al vaker halverwege een wedstrijd moeten invallen.

"Het is erg moeilijk om zonder warming-up in de goal te gaan staan, maar ik ben het gewend", vertelt Van Duin aan ForzaNEC. Over de blessure van Alblas weet hij nog weinig. "Ik heb nog niet gehoord wat er met Norbert gebeurd is. Hij had een blessure aan zijn knie, dat is wat ik weet. Hij wordt nu onderzocht."

Zijn inbreng in het spel van NEC was miniem, maar hij kreeg in ieder geval geen goals tegen. "Je bent vooral bezig met die voorsprong verdedigen, maar toen die gelijkmaker viel moest je er ook voor zorgen dat je die wedstrijd niet ging verliezen. Het kon alle kanten op de laatste vijftien minuten. Dat moeten we blij zijn met een punt. Ik kreeg één bal op doel en die pakte ik. Ik heb verder geen risico genomen met de opbouw. Je bent op de bank zo gefocust op de wedstrijd en dan moet je er ineens in. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten, dus ik heb vooral lange ballen gespeeld."

Van Duin heeft deze maand promotie gekregen van derde naar tweede doelman. Toch had hij gehoopt op meer. "Na het afscheid van Gino Coutinho had ik wel verwacht dat ik eerste keeper zou worden. Ik ben heel reëel, ik weet wat ik wel en niet kan. Ik kende Norbert al een aantal weken van de training. Ik ben de eerste die zou toegeven wanneer hij een betere keeper is. Maar de verschillen zijn klein. Hij is 24 jaar en ze kiezen hem ook met het oog op de toekomst. Dat is voor mij wel een tikje geweest."

Met een mogelijke blessure van Alblas kan Van Duin laten zien dat hij eerste doelman zou moeten zijn. "Vier weken later moet ik er staan. Ik hoop natuurlijk dat er niets ernstigs aan de hand is met Norbert. We moeten er met elkaar staan. Ik ga hem nu niet ineens slechte ballen geven op de training. Ik moet er staan als er wat gebeurt en dat deed ik vandaag. Zo werkt het in het voetbal. Op dit moment traint Job Schuurman (doelman NEC A1, red.) zo nu en dan mee, dus hij zal de komende dagen waarschijnlijk wel aansluiten", aldus Van Duin.

Foto: Rob Koppers