Na een overwinning op een hoogvlieger wordt de aandacht vaak vooral gericht op de doelpuntenmakers, Anthony Limbombe, Janio Bikel en Christian Santos in dit geval. Toch mag er ook speciale aandacht uitgaan naar Marco van Duin, de doelman die NEC na de 0-1 op de been hield.

Waar gezegd kan worden dat de tegentreffer wellicht een fout van de keeper kan zijn, liet Van Duin daarna zijn betere kant door schoten van onder andere Dirk Kuyt en Eljero Elia te keren. De doelman is erg blij met de overwinning. "Absoluut. Op één moment na was het genieten deze wedstrijd. De sfeer was fantastisch en als je daar deel van uit mag maken, is dat natuurlijk prachtig."

Vandaag is bewezen dat de vierde doelman, na Joshua Smits, Hannes Halldorsson en Benjamin Kirsten, ook kan keepen. Van Duin ziet zichzelf liever een plekje hoger in de pikorde staan. "Ik ben gehaald als derde keeper en ik lees overal in de media dat ik vierde keeper ben. Maar inderdaad, het was een goede pot van mezelf. Dit is zeker het hoogtepunt uit mijn carrière. Drie weken geleden heb ik mijn debuut gemaakt in de Eredivisie. Maar nu boek ik mijn eerste overwinning en ook nog tegen Feyenoord, dus daar geniet ik zeker van."

Toch zal er door NEC naar alle waarschijnlijkheid gekeken worden naar een nieuwe doelman in de winterstop, door lang blessureleed van Halldorsson en Smits. Over de situatie kan Van Duin nog niks zeggen. "Ik weet nog niet wat er in de winterstop gaat gebeuren. NEC wil altijd met drie keepers trainen en dat gebeurt nu ook, met keepers uit de A1. Maar we zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik ga nu eerst twee weken vakantie vieren en dan sta ik er weer om mee te trainen." 
Foto: Rob Koppers