Marco van Duin had vrijdagavond tegen MVV niet extreem veel te doen, maar bij een van de weinige Maastrichtse kansen was het wel raak. NEC verloor daardoor met 1-0 en zakt verder weg in de Eerste Divisie. Van Duin stond weer onder de lat door de blessure van Oliver Zelenika, maar er viel weinig te genieten voor de keeper.

“Een heel zure avond”, zei Van Duin tegen ForzaNEC.nl. “Ik had verwacht dat we verder zouden zijn dan toen ik geblesseerd raakte, vier weken geleden. Dat gevoel had ik ook, maar als je het nu weer ziet… Het is te wisselvallig. Den Bosch hadden we moeten winnen. Qua veldspel waren we een klasse beter. Vandaag was het weer te weinig.”

Voor de openingstreffer van MVV had Van Duin niet veel te doen. “Het ging een beetje op en neer. Zij hadden wat voorzetjes, maar wij creëerden ook heel weinig. In de tweede helft hoop je dan volle bak naar voren te gaan, maar dat gebeurde niet. We kregen heel weinig kansen. Dat moeten we echt goed gaan bekijken hoe we het beter kunnen doen.”

Na ruim een half uur was het raak voor MVV. Van Duin liet een kopbal van Dogan Golpek los en in de rebound scoorde Luc Mares. “Hij kopte tussen drie man in. De bal stuitert nog voor me, ik tik ‘m nog uit de goal. Uit de rebound is het alsnog raak en stonden we weer te slapen. Het was een lastige kopbal, tegendraads. Ik vind ook dat we het daarvoor al hadden moeten oplossen, we stonden er met drie man en we laten hem gewoon koppen.”

NEC speelt in 2018 nog één wedstrijd, volgende week op bezoek bij FC Twente. “Nog een keer knallen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat er nog van alles mogelijk is, maar het is nu te wisselvallig. Het ene moment is het heel goed en het andere, zoals vandaag, is het echt heel slecht. Hopelijk hebben we volgende week weer een goed moment.”

Foto: Rob Koppers