Nick van der Velden vertegenwoordigt sinds dit seizoen de clubkleuren van NEC. De middenvelder kwam in de zomer van 2011 over van AZ en is onder hoofdtrainer Alex Pastoor onomstreden. Zondagmiddag boekten de Nijmegenaren hun derde competitiezege op rij, door ADO Den Haag met 2-0 klop te geven.

Zodoende heeft NEC de aansluiting weer gevonden met de middenmoot van de Eredivisie. "Tja, zo hard kan het gaan…ineens sta je elfde", vertelt Van der Velden na afloop op het digitale thuis van de Gelderse club. "We wisten dat het we vandaag weer een flinke stap konden maken als we zouden winnen. Het linkerrijtje is onze ambitie en dat komt aardig in de buurt nu."

Over zijn eigen inbreng was de dertigjarige rechtspoot niet geheel tevreden. "Ik vond zelf dat het wel beter kan. In de eerste helft had ik veel slordig balverlies, dat hoort niet echt bij mij, maar in de tweede helft ging dat gelukkig beter”, aldus de geboren Amsterdammer. ”Ik kreeg toen ook veel meer ruimte. Ik wist dat ze niet doordekken aan de linkerkant en als je dan een beetje uitzakt, dan krijg je ruimte. De back moet dan komen, waardoor er ruimte achter de verdediging ontstaat, waar onze spitsen dan weer gebruik van kunnen maken."

Van der Velden staat na zestien duels op twee doelpunten deze jaargang en had zondag de uitgelezen mogelijkheid om zijn totaal op drie te brengen. Voor open doel faalde hij echter. "Daar baal ik echt van. Ik kan daar vannacht echt niet door slapen denk ik, zo slecht kan ik daar tegen. Maar goed, de drie punten zijn binnen en dat is toch het belangrijkste."

Donderdagavond wacht voor NEC het treffen met PSV in de kwartfinales van de KNVB-beker. Een zware kluif, zo weet Van der Velden. "Het zal niet makkelijk worden, maar de aanloop is goed. Het is altijd lekker om tegen zulke ploegen te spelen, omdat ze willen voetballen. Het zal zwaar worden, maar het is bekervoetbal en daar kan van alles in gebeuren. Met die gedachte gaan we donderdag gewoon naar Eindhoven."