NEC verloor zondagmiddag ruim met 0-3 van Feyenoord. Een verdiende zege voor de Rotterdammers, want NEC had weinig in te brengen. De ploegen gingen rusten bij een 0-2 stand. NEC ging in de tweede helft naar voren voor de aanslutingstreffer, die uiteindelijk niet viel, dit tot ongenoegen van Nick van der Velden. “Het was een wereld van verschil tussen de eerste en de tweede helft”, zegt Van der Velden achteraf tegenover ForzaNEC.nl. “In de tweede helft voetbalden we iets beter dan in de eerste helft.”
Al na elf minuten kwam NEC op een achterstand te staan via Jean-Paul Boëtius. Op zo’n slechte start had NEC niet gerekend. “We probeerden na de goal wel weer te gaan voetballen. Het lukte ons alleen niet om druk te zetten naar voren. Je gaat toch op zoek naar een treffer. Erik Falkenburg, Daan Bovenberg en ik hebben toch enkele kansen gehad op de gelijkmaker, maar als je die niet maakt wordt het een moeilijk verhaal. De taken werden gewoon niet uitgevoerd, dat was ons gebrek vandaag.”
Terwijl het aan Nijmeegse zijde maar niet lukte om de bal in het doel te krijgen, had Feyenoord daar weinig moeite mee. Vlak voor rust kopte Pelle een voorzet van Schaken binnen en tekende zo aan voor de 0-2. “Dat is het hedendaagse voetbal. Als je de kansen niet maakt, valt de goal aan de andere kant. Dan wordt het heel moeilijk voetballen, want als er niet gescoord wordt, houdt het op.”
Van der Velden zag de nederlaag niet aankomen. De middenvelder had vooraf een goed gevoel over de wedstrijd, maar dat gevoel liet hem zondagmiddag in de steek. “Een dramatisch gevoel. Ik had voorafgaand aan de wedstrijd een heel ander scenario in m’n hoofd. Iedereen was fit en scherp. Dan is het zuur dat het er in de wedstrijd niet uit komt en je met 3-0 afgedroogd wordt.”
Volgende week wacht NEC een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. “Ik verwacht een open wedstrijd. Heracles zal vooral inzakken en op de counter loeren. Het zal niet makkelijk worden, het is ook nog eens op kunstgras. Maar we moeten de koppen erbij houden en gewoon die drie punten mee naar Nijmegen nemen.” Van der Velden zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten bezichtigen. De middenvelder pakte tegen Feyenoord zijn vierde gele kaart van het seizoen. Dankzij een gele kaart die hij een seizoen eerder ontving komt het totaal op vijf en is Van der Velden dus geschorst.
Ondanks de nederlaag blijft NEC op de zevende plaats staan, maar opnieuw blijft het gat met FC Utrecht zes punten. Vaak wordt er bij NEC over ‘naar boven kijken’ gesproken, maar het gat blijft steeds groot. “We doen natuurlijk ons best, maar als je geen punten pakt, kun je ook niet naar boven kijken. Dus we moeten als eerst weer punten gaan pakken, te beginnen bij Heracles. Dan hoop ik dat we toch de aansluiting met Utrecht weer kunnen pakken.”