Na welgeteld acht minuten had Nick van der Velden in de wedstrijd tegen Ajax de 1-0 op zijn schoen. Na een prachtige voorzet van John Goossens had hij echter net wat te veel tijd nodig om tot echt een goed schot te komen. “Ja, balen, zegt Van der Velden na de wedstrijd tegen ForzaNEC. “Die bal was lang onderweg dus ik wachtte wat Vurnon (Anita, red.) ging doen. Daardoor kon ik niet in één keer uithalen en kraag ik de bal voor mijn linkervoet. Heel zonde.”
Het zou in de volgende 82 minuten eigenlijk de enige echte kans voor NEC blijken. “Vooral in de tweede helft lijden we veel balverlies en worden de ruimtes te groot. Op een Ajax-middenveld met Theo Janssen en Christian Eriksen wordt dat natuurlijk heel goed uitgespeeld. Dat breekt je uiteindelijk op.”  

Doordat concurrent De Graafschap dit speelweekend won, komen de gevreesde degradatieplaatsen wel erg dichtbij voor Van der Velden en zijn ploeg. Het gat met de Superboeren is nog maar een punt. “Maar daar kijken we niet naar”, klinkt het beslist. “Er zijn nog meer dan genoeg wedstrijden te spelen en met twee overwinningen sta je zo weer een plek of wat hoger. Maar nu is het vooral heel erg balen dat je verliest.”