Magnus Mattsson steekt in uitstekende vorm en dat blijft niet onopgemerkt. De aanvallende middenvelder komt aan bod bij de NOS, in de uitzending van Studio Voetbal afgelopen zondag. De tafelgasten zijn onder de indruk van de NEC’er en zien hem graag een stap omhoog maken. Wat de Deen zijn volgende bestemming moet worden, komen de heren echter niet helemaal uit.

Dat Mattsson in topvorm is, valt niet te ontkennen. De middenvelder staat dit seizoen al op tien goals en vier assists in achttien competitiewedstrijden. In het bekertoernooi was de topschutter van de Nijmegenaren ook al twee keer trefzeker. Niet alleen het rendement is fantastisch, ook de individuele acties van de Deen zijn om van te smullen. In de uitzending van de NOS komt een passeerbeweging van Mattsson aan bod. De NEC’er speelt met een aantal fraaie bewegingen zijn twee directe tegenstanders helemaal dol. De tafelgasten genieten van de actie, Rafael van der Vaart voorop. “Mattsson is een geweldenaar, ik vind het een geweldige speler. Hoe hij de bal nog even meeneemt… hop hop”, imiteert de analist de actie die ook algemeen directeur Wilco van Schaik zichtbaar liet genieten.

Top drie

Presentator Sjoerd van Ramshorst haalt vervolgens aan dat spelers die opvallen bij clubs onder de Nederlandse top steeds vaker weggeplukt worden door clubs uit het buitenland. De tafelheer ziet Mattsson graag behouden worden voor de Eredivisie en vraagt zich af of binnenlandse clubs uit de top of subtop toe moeten slaan. Van der Vaart ziet in AZ de ideale vervolgstap, maar wat Pierre Van Hooijdonk betreft slaat Mattsson die stap over. “NEC is op dit moment al subtop”, waarmee de tafelgast indiceert dat een transfer naar Alkmaar geen echte stap omhoog is. Van der Vaart vindt het moeilijk inschatten waar Mattsson dan wel heen moet. “Wat is dan de volgende stap? Ik vind dat lastig. Als je het bij NEC heel goed doet, dan zeg je toch: de top drie”, waarbij de analist heel even Ajax in de mond neemt, maar de naam van zijn oude club toch weer inslikt.

Het zijn in ieder geval mooie worden voor de Deense middenvelder, die eerder aangaf aankomende zomer een stap hogerop te ambiëren. Geïnteresseerde clubs moeten wel een volle portemonnee meenemen naar Nijmegen, daar NEC naar het schijnt een vraagprijs van meer dan vijf miljoen euro aanhoudt. Dit zou betekenen dat Carlos Aalbers van Mattsson de duurste vertrekkende NEC’er ooit wil maken. Die titel staat voorlopig nog op naam van Björn Vleminckx. De spits verliet wisselde in 2012 NEC in voor Club Brugge voor een bedrag van ruim drie miljoen euro.

Foto: Orange Pictures