Rafael van der Vaart is te spreken over Mike Trésor Ndayishimiye. De spelmaker maakte zaterdag een prachtige goal voor Willem II in de uitwedstrijd tegen AZ en blonk dit seizoen al meerdere keren uit. De Tilburgers huren Ndayishimiye van NEC, maar de Nijmeegse ploeg gaat hem vrijwel zeker niet meer terugzien.

"Het is wel leuk als je voor een wedstrijd gaat zitten en je ziet zo’n speler", zei Van der Vaart in NOS Studio Voetbal. "Dit is talent, dan moet je je mond houden en het gewoon nog een paar keer bekijken. Je kan zien dat die jongen veel inzicht heeft. Hij doet me een beetje denken aan een rechtsbenige Ziyech. En dan speelt hij bij Willem II… Ajax kan hem zo nemen, hoor. Honderd procent. En dan een beetje rustig brengen. Je weet nooit hoe dat gaat, maar ik zie wel dat hij schijt heeft aan alles en gewoon de bal wil hebben."

Ndayishimiye gaf na de wedstrijd tegen AZ bij FOX Sports aan dat het hem het meest logisch lijkt om bij Willem II te blijven. De Tilburgers zouden voor een half miljoen euro de optie tot koop kunnen lichten bij NEC om de Belg definitief in te lijven. NEC heeft vervolgens recht op een percentage van de transfersom bij doorverkoop door Willem II.

Foto: screenshot NOS