NEC O21 en NEC O18 sloten zaterdagmiddag de voorbereiding af voordat volgende week het echte werk weer begint. De O21 speelde tegen PEC Zwolle, de O18 sloot af tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Het team van Mark Otten speelde gelijk ; het O18-team van Jeffrey Leiwakabessy zette sc Heerenveen met 5-3 opzij.

Bij de O21 deden Joep van der Sluijs, Thomas Beekman, Robin Roefs en Kevin Bukusu mee. De vier zaten vrijdagavond bij NEC tegen PEC Zwolle nog op de bank. Drie van de vier speelden de volledige wedstrijd; keeper Robin Roefs haalde het einde van de wedstrijd niet. Vlak voor rust werd hij vervangen voor Harm Dieker, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente/Heracles Almelo. NEC stond op dat moment met 2-0 voor door twee doelpunten van Joep van der Sluijs; de eerste kwam uit een vrije trap, de tweede kwam op aangeven van Thomas Beekman. PEC kwam voor rust nog terug in de wedstrijd Chardi Landu, die vrijdagavond ook nog minuten maakte in De Goffert voor PEC, zette de stand met een bekeken schuiver op 2-1.

Na rust moest NEC zich vooral beperken tot verdedigen, wat ruim een half uur goed ging. PEC Zwolle drong wel aan maar creëerde geen kansen. Toch kwam er nog de gelijkmaker. Nadat NEC dacht aan buitenspel, was het wederom Chardi Landu die doelman Dieker op het verkeerde been zette en de eindstand op het scorebord zette.

NEC O18 sloot af tegen sc Heerenveen O18, waar Teun Heijmans actief is. Heijmans was in zijn jongere jaren actief binnen de academie van NEC voordat hij naar Vitesse vertrok. Sinds deze zomer is Heijmans speler van sc Heerenveen. In een doelpuntrijke wedstrijd trok NEC in de tweede helft de overwinning over de streep. Waar hij bij rust nog 2-2 stond, stond na 90 minuten een 5-3 op het scorebord. Voor NEC waren Sam Sow (2x), Kas de Wit, Jamairo Appiah en Bo Geurts trefzeker.

Voor beide teams was het de laatste oefenwedstrijd voordat volgend weekend er begonnen word aan de competitie en het bekertoernooi. Beide teams maakten een wisselende voorbereiding door. Het O21-team won drie van de vijf wedstrijden; tegen de leeftijdsgenoten van Willem II, De Graafschap en na vanmiddag PEC Zwolle. Tegen Willem II O21 werd het doelpuntloos gelijk en vorig weekend werd er met 5-2 verloren tegen het eerste elftal van amateurvereniging AFC.

Het O18-team won twee wedstrijden en verloor er vier. Het won van VVV/Helmond Sport en sc Heerenveen, het verloor tegen Vitesse, Willem II, FC Twente/Heracles Almelo en FC Eindhoven. Volgende week beginnen de mannen van Leiwa het bekertoernooi op eigen veld tegen Excelsior Maassluis O18, het O21-team gaat de verre trip maken naar FC Groningen. Op sportpark Corpus den Hoorn word daar de O21-competitie voor NEC afgetrapt.

ForzaNEC zal dit seizoen in samenwerking met de jeugdacademie vaker verslag gaan doen over de ontwikkelingen van het O18-team en het O21-team.

Foto’s: LIN VI Fotografie