Joep van der Sluijs, die lange tijd eruit lag, mocht maandagmiddag weer eens starten bij NEC. Hij was natuurlijk blij met zijn terugkeer in de basis, maar het gelijkspel tegen Telstar viel rauw op zijn dak. Hij sprak met ForzaNEC na afloop van NEC – Telstar.

”Het is lekker om weer te starten, ik ben blij er weer te staan”, begon de 20-jarige Van der Sluijs. De middenvelder nam ons mee in zijn blessureleed: ”Ik had een knie-operatie. Dat was nodig om van mijn knieblessure af te komen. Na de operatie had ik na een weekje trainen al veel last en ook vaak vocht in de knie. Het gaat nu een lange tijd goed dus ik ben er weer”, zei hij met een glimlach op zijn gezicht.

Over de wedstrijd was van der Sluijs minder enthousiast. ”We kunnen wel stellen dat het gelijkspel teleurstellend was. We gaven, met name in de eerste helft, weinig weg. We creëerden zelf ook niet heel veel, dat is gewoon zonde. Ik ben wel van mening dat een tweede goal aan beide kanten had kunnen vallen.”

Van der Sluijs keek kritisch naar zijn eigen spel. ”Ik moest in het begin wel even wennen, maar later kwam ik er beter in. Ik had nog een schot op doel. Die bal raakte ik net niet goed genoeg.” Van der Sluijs is ervan overtuigd dat de vorm weer terugkeert bij NEC. ”We gaan er alles aan doen om de juiste vorm te pakken en goed de play-offs in te gaan. Wij willen ook naar de Eredivisie hé”, eindigde Van der Sluijs.

Foto: Rob Koppers