Joep van der Sluijs heeft mooie dagen achter de rug bij NEC. De achttienjarige aanvaller maakte afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax zijn debuut en stond dinsdag voor het eerst in de basis bij NEC. Ook tegen Almere City lijkt hij te gaan starten. "Het is snel gegaan", vertelde hij tegen ForzaNEC.

Van der Sluijs ontbrak tegen Cambuur nog vanwege een blessure. Tegen Jong Ajax viel hij vervolgens in. "Dat voelde goed. De supporters juichten als ik de bal naar voren speelde. Dat deed me goed. Het zat redelijk vol. Ik vond het nog best gezellig. Tegen Volendam hoorde ik op de dag zelf dat ik zou starten. Ik had er meteen zin in, wilde vlammen. Het gaat snel, ja, maar dat kan gebeuren. Ik was erop voorbereid."

Meijer koos voor Van der Sluijs in plaats van Ayman Sellouf. Van der Sluijs lijkt beter in de 4-4-2 van de trainer te passen. "Ik denk dat ik verdedigend misschien wat agressiever ben. Aan de bal maak ik de goede keuzes. Ik heb voor mijn gevoel ook een goede voorbereiding gedraaid. Die kans tegen Volendam? Ja, die verdiende misschien een goal. Maar ik schoot op de lat, dat was jammer."

Na 78 minuten werd Van der Sluijs tegen Volendam gewisseld voor Sellouf. "Toen was ik ook wel kapot", gaf hij eerlijk toe. "Ik hield er wel een lekker gevoel aan over. De trainer was ook tevreden. Of ik zondag weer speel? Dat hoop ik wel. Je weet het nooit zeker, de trainer bepaalt."

Van der Sluijs kwam pas in 2018 over van DIO’30 uit Druten. "Sinds de F1 was ik al gescout door NEC, maar ik kwam er niet door. Ze vonden me blijkbaar niet goed genoeg. Ik ben blij dat het zo is gegaan. Ik krijg nu ook leuke berichtjes vanuit DIO. Ik woon nog in Druten, bij mijn ouders. Ze proberen mee te gaan naar wedstrijden, als het kan met corona. Het is voor hen ook mooi om mee te maken."

Foto: Rob Koppers