In de papieren Voetbal International deze week een bijzonder bericht over Björn van der Doelen. De voormalig middenvelder van NEC is één van de gezichten van het initiatief Buddies for Life. Dit project is gestart als samenwerking tussen de Stichting Topsport for Life in samenwerking met het Nederlands Instituut voor trainingen Stervensbegeleiding.

Naast Van der Doelen werkt onder meer oud-voetballer Jean-Paul de Jong mee, evenals Manon Bollegraf (tennis), Jurgen van den Goorbergh (motorsport) en de wielrenners Erik Dekker en Teun van Vliet.

Van der Doelen werd benaderd na een optreden van zijn band waarna hij meer en meer betrokken raakte bij de stichting. Toch moest hij, ondanks eerdere gesteunde intitiatieven, even nadenken voordat hij zijn ja-woord gaf.

De karaktervoetballer vertelt: "Het zal niet makkelijk worden om mensen met wie je eerst een band opbouwt te moeten laten gaan. Dat is emotioneel zwaar maar je doet het niet voor jezelf maar om anderen te helpen. Het is mooi als je je steentje kunt bijdragen om de laatste maanden van iemand toch een stuk aangenamer te maken."

Van der Doelen had liever niet in de publiciteit gestaan door dit project maar heeft in het verleden als voetballer geleerd wat het kan betekenen voor bijvoorbeeld zieke kinderen. "Het is heel belangrijk om ze aandacht te geven en als je ziet hoe blij die kinderen van heel simpele dingen worden, dan moet je dat soort dingen ook gewoon doen. Ik ben een gevoelig menneke maar dat moet je aan de kant zetten. Voor hen ben je juist niet met de dood bezig maar met het leven."