Afgelopen zomer werd Danny van den Meiracker transfervrij overgenomen van SV Spakenburg. De spits scoorde in zijn laatste seizoen voor Spakenburg maar liefst 24 doelpunten, maar mede door een knieblessure speelde hij dit seizoen slechts dertien minuten. Van den Meiracker is erop gebrand om zich in het nieuwe jaar te laten zien. "2013 Moet mijn jaar worden", zegt de aanvaller tegenover De Gelderlander.
"Dat me dat juist dit seizoen moet overkomen. Het was niet wereldschokkend allemaal, maar het kostte me zo acht weken. En een revalidatieperiode. Bij de operatie is er littekenweefsel uit de knie weggehaald. Ook was er sprake van een probleem met het kraakbeen. Nu wil zo snel mogelijk volledig fit worden. Hier is het trainingskamp voor. Hier zet ik de laatste stap. 2013 Moet mijn jaar worden."
De spits baalt van zijn eerste periode bij NEC, waarin hij maar weinig in actie kwam. “Ik heb uiteindelijk maar weinig gevoetbald. Die minuten in de Eredivisie, een paar wedstrijden bij Jong NEC. Maar net die duels in de vooronde. Ik heb me nog niet echt kunnen tonen en daar baal ik gewoon van. Bij Spakenburg was ik erg belangrijk, het mannetje zeg maar. Bij NEC ben ik helemaal opnieuw begonnen. Ik bezit een enorme geldingsdrang. Ik wil laten zien wat ik kan. Dan moet het nu allemaal maar gebeuren."
De overstap van de Topklasse naar de Eredivsie viel Van den Meiracker niet tegen. "Conditioneel viel het wel mee, maar op voetbaltechnisch gebied is de stap naar de profs toch behoorlijk groot. Het baltempo ligt hoger, de basistechniek is beter. De bal wordt hard en strak aangespeeld. Dat is wennen. Maar ik train er dagelijks aan en werk hard aan mijn techniek. Mijn doel blijft een doorbraak bij NEC. Daarvan ben ik overtuigd."