Martin van den Kerkhof is aangesteld voor de wedstrijd tussen PSV en NEC. De arbiter fluit voor het eerst dit seizoen een wedstrijd van de Nijmegenaren. Wel had hij al een keer de leiding over een duel van PSV, namelijk in de eerste speelronde thuis tegen FC Emmen (4-1).

De leidsman wordt geassisteerd door de heren Brondijk en Bodde als grensrechters en de heer Gerrets als vierde man. De VAR van dienst zondag zal Sander van der Eijk zijn met als assistent de heer Ozinga. Van der Eijk floot dit seizoen het duel tussen NEC en Excelsior (1-1) en was vorig seizoen verantwoordelijk voor de controversiële beslissing om Souffian El Karouani er met rood af te sturen uit bij FC Groningen (4-3).

Het is lang geleden sinds Van den Kerkhof een wedstrijd van NEC moest fluiten, vorig seizoen floot hij de Nijmegenaren namelijk niet. De laatste keer dat de ploeg van Rogier Meijer met de arbiter te maken had was in mei van 2021. Toen verloren de rood-groen-zwarten op de een na laatste speelronde van Go Ahead Eagles.

Zondagmiddag zal Van den Kerkhof om 14.30 fluiten voor het begin van de wedstrijd tussen PSV en NEC in het Phillips stadion.

Foto: Rob Koppers