Joey van den Berg heeft maandagavond gezien wat de Keuken Kampioen Divisie ook kan betekenen. In een lege Galgenwaard won NEC op het nippertje met 1-2 van Jong FC Utrecht. Van den Berg ziet de Jong-teams echter liever uit de competitie verdwijnen.

"Het was om te huilen", zei Van den Berg bij RN7. "Er wordt dan vooraf gezegd ‘dat je ‘m maar even moet winnen’. Dat hebben we gedaan, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik moet eerlijk zeggen dat dit weinig met competitievoetbal te maken heeft. In zo’n leeg stadion. Er zit totaal geen beleving bij. En dan zeggen ze allemaal dat je je daar voor moet kunnen opladen, maar dat is wel moeilijk hoor."

"Dit hoort erbij, dat is allemaal leuk en aardig", vervolgde Van den Berg. "We zijn een opleidingsland en we hopen dat we hier later de vruchten van plukken, maar je kan net zo goed de competitie terugbrengen naar zestien teams. Ik vond dit persoonlijk niet heel lekker om mee te maken. Vrijdag weer in De Goffert, dat is wel lekker."

NEC had in grote delen van de wedstrijd de controle, maar kwam wel op achterstand. "Het gevaar is dat wanneer je de bal veel hebt, je gaat denken dat je verdedigend minder hoeft te doen. Dat is natuurlijk niet zo. Integendeel. De tegenstander legt er veel energie in en dan komen ze eruit en scoren ze. De kunst is om geconcentreerd te blijven, hoe simpel het ook klinkt."

Tot 94 minuten en 50 seconden stond het 1-1 in de Galgenwaard. "Ik dacht dat het gelijk zou worden. Dat is ook niet meer dan reëel. Sven neemt de bal aan, maakt af en de wedstrijd is afgelopen. Niet zo gek dat ik dat dacht. Ik ben wel heel blij dat we hebben gewonnen. We moeten het onszelf makkelijker maken om dit soort wedstrijden te winnen."