NEC-aanvoerder Joey van den Berg is vrijdagavond in de rust van het duel met Go Ahead Eagles flink boos geworden. De Nijmegenaren kwam al na 21 seconden op achterstand en na 45 minuten stond het 4-2 in Deventer.
 
"Deze keer ben ik echt heel boos geworden, dat vond ik nodig", zei Van den Berg bij FOX Sports. "We zitten niet meer in de A1. We zijn profs, we moeten onze verantwoordelijkheid nemen. We verdienen hier ons geld mee en zo moeten we het ook benaderen. Dat gevoel had ik in de eerste helft totaal niet. Ik ben een van de oudere spelers, dan ga ik uit mijn plaat in de kleedkamer. Er wordt verder niet veel gezegd. Ik merk steeds vaker dat jonge spelers niet mondig genoeg zijn in het veld en naar elkaar toe. Dan moet je elkaar op scherp zetten. Als je dat niet doet, krijg je dit zoals in de eerste helft."

Het ongeloof was groot bij Van den Berg toen Go Ahead al na 21 seconden scoorde en na tien minuten ook nog op 2-0 kwam. "Veel slechter kon niet. Wat wij in de eerste helft aan het doen waren… echt niet normaal. Wat ging er mis? Wat niet? Je had in de rust elf keer kunnen wisselen. Je kan niet eens zeggen dat we aan het slapen waren, we leken dood en begraven. Ik heb er weinig woorden voor."

Van den Berg maakte er in de eerste helft na een solo 3-2 van, maar zag het een minuut later al 4-2 worden. "Je probeert heel veel en bij mezelf gaat het ook lang niet altijd goed. Ik heb veel geschreeuwd, daar krijg je koppijn van. Zo’n wedstrijd was het. Het ging collectief fout. Hoe wij vandaag wilden voetballen, met hoge druk, dat moet je met het hele team doen en niet hinken op twee gedachtes. Je weet dat Go Ahead thuis gaat stormen, maar daar waren wij niet klaar voor."

Foto: Rob Koppers