Joey van den Berg mag transfervrij vertrekken bij NEC. De technische staf deelde hem vorige week mee dat andere, voornamelijk jongere spelers, voorlopig de voorkeur genieten. Hij moest ook al rugnummer 8 afstaan.

En dat terwijl hij heel gretig is, zo zegt hijzelf. "Ik ben fitter dan ooit. Daar ligt het allemaal niet aan", vertelt Van den Berg tegenover De Stentor. "Ondanks het teleurstellend verlopen eerste seizoen, vind ik dat ik in de basis hoor bij NEC. Mijn uitgangspunt is nog steeds om het hier te laten slagen. Volgens mij laat ik dat in de voorbereiding ook zien. Maar goed, de club heeft kennelijk andere plannen. Als het hier niet kan, dan ga ik mijn carrière bij een andere club op een positieve manier afsluiten.”

Van den Berg heeft nog een contract tot en met 2020. NEC heeft daarnaast een optie om het contract met één jaar te verlengen. Wilco van Schaik gaf eerder al aan dat het salaris van Van den Berg zwaar op de begroting drukt. Een vertrek van de routinier levert de Nijmegenaren weer wat lucht op.

Foto: Rob Koppers