Joey van den Berg verwacht dat NEC het vrijdagavond lastig zal krijgen op bezoek bij Go Ahead Eagles. De resultaten van de afgelopen weken bieden de middenvelder, en tevens aanvoerder nu Rens van Eijden geblesseerd is, vertrouwen.

Van den Berg werd woensdag 33 jaar. "Zo voel ik me zeker niet", zei de routinier tegen ForzaNEC.nl. "Hoe ouder je wordt, hoe minder het voorstelt. Ik ben nooit zo van het vieren geweest. Mijn ouders, schoonouders en mijn zus zijn langs geweest. Dan is het ook wel weer mooi geweest." Uiteraard kreeg Van den Berg een kaart. "Van NEC ook, ja. Zelfde kleuren als ons thuistenue: rood, groen zwart. Kwam goed uit."

Op bezoek gaan bij Go Ahead is als een krent in de Eerste Divisie-pap, vindt Van den Berg. "Mooi stadion, dicht bij het veld in een volksbuurt. Het is een beetje een Engels stadion. Goede supporters, dus er is altijd ook een goede sfeer. Ik heb er zelf ook een jaar gespeeld. Daar heb ik niet zo zeer goede herinneringen aan, maar dit zijn wel de mooie potjes. Hetzelfde als Cambuur vorige week."

NEC speelde in september thuis gelijk tegen Go Ahead (1-1). Van den Berg ging er toen al na een half uur geblesseerd af en zag dat de Nijmegenaren het lastig hadden. "Zeker in het begin. Sven schoot de bal in de kruising, maar anders had je niet veel in te brengen in de eerste helft. Het was een lastig potje, Go Ahead is ook gewoon een goede ploeg. De  wedstrijd van afgelopen maandag heb ik even gemist. Zijn zij de nummer drie? Dat wist ik niet. Ik kijk niet meer zo naar de ranglijst, ook omdat we er zelf niet zo rooskleurig voor staan."

Toch kreeg Van den Berg vertrouwen door de resultaten van de afgelopen weken. NEC had natuurlijk het liefst vaker gewonnen, maar verloor ook al vier duels niet meer. "Het zit nog steeds niet helemaal mee, maar we hebben wel weer het gevoel dat we wedstrijden kunnen winnen. Dat geeft vertrouwen en het zou mooi zijn als het ook een keer lukt. We zijn er hard mee bezig. Voetbal is ook zestig procent geluk. Het moet net de goede kant op vallen. We maken er in ieder geval aanspraak op."

Het gevoel is nu ook anders dan in een eerdere fase van het seizoen, denkt de middenvelder. "Als je vaak hebt verloren, helpt dat niet voor het moraal. Bij gelijke spelen zit er ook verschil in. Als je bijvoorbeeld in de laatste minuut nog een tegentreffer krijgt. Dan voelt het als een nederlaag. De gelijke spelen van de afgelopen weken geven in ieder geval het gevoel dat er een stijgende lijn in zit."

Foto: Rob Koppers