NEC deelde vrijdagavond de punten met SC Cambuur. Na een povere eerste helft rechtte NEC de rug en maakte het in het tweede bedrijf de meeste aanspraak op de drie punten. "Uiteindelijk ontbreekt het een beetje aan geluk", vertelt aanvoerder Van den Berg.

"Maar ik ben wel blij dat we nu de tweede helft karakter getoond hebben. We maakten kans op de overwinning", aldus Van den Berg tegenover FOX Sports. "Ik voel dat we stappen maken. In de eerste seizoenshelft speelden we met regelmaat een kansloze wedstrijd. Dat is nu in ieder geval niet meer het geval." NEC ging er nog bijna vandoor met de drie punten. "Ik wacht nog steeds op het moment dat het een keertje meezit.", doelt Van den Berg op de kopbal van Okita in de slotseconden die op de paal belandde. "Dat is de situatie waar we nu inzitten."

De wind bevorderde het voetbal niet bepaald. Vandaar dat het verschil tussen de eerste en tweede helft zo groot was bij beide teams. "Ik zei al: ‘Je kunt beter de wind tegen hebben’. In de eerste helft vlogen alle ballen de tribune in. Je zou verwachten dat je de bal over de grond gaat spelen bij deze omstandigheden, maar wij deden precies het tegenovergestelde. Daardoor kreeg je hele rare capriolen. Gelukkig deed Cambuur in de tweede helft hetzelfde."

Van den Berg speelde zelf een hele matige wedstrijd. Zijn frustratie daarover reageerde hij af op scheidsrechter Kamphuis en dat leverde hem geel op. "Hij vindt dat ik te fel reageer. Ik zei tegen hem dat hij mijn uitlaatklep is, waarop hij lachend knikte en aangaf daar geen problemen mee te hebben. Vervolgens kom ik één keer op hem af en geeft hij me gelijk geel. Verder heb ik helemaal niéts tegen hem gezegd. In Engeland heb ik geen enkele gele kaart gehad voor protesteren. Hier in Nederland vat iedereen het heel anders op", besluit Van den Berg, die niet mee terug reisde met de bus, maar rechtstreeks naar zijn huis kon in het noorden van het land.

Foto: Rob Koppers