Ted van de Pavert speelde tegen Al Jazira nog niet bij NEC. Maar de centrale verdediger heeft zin in het nieuwe seizoen en heeft maar één doel: "We moeten zorgen dat we promoveren. Het liefst via een kampioenschap."

”Ik ben heel blij met NEC”, laat de centrumverdiger weten aan De Gelderlander. "VVV en NEC waren de clubs die geïnteresseerd waren. Met VVV kwam ik er niet uit, terwijl NEC juist heel slagvaardig was. Ik heb gesprekken gehad met Adrie Bogers en Remco Oversier en dat waren allebei goede gesprekken. Daaruit bleek dat ze me graag wilden hebben. Daarom heb ik deze keuze gemaakt.”

Bij PEC Zwolle had Van de Pavert weinig perspectief op speeltijd. ”Dit hoort bij sport. Als je een stap hogerop maakt dan weet je dat je een tegenslag kunt krijgen.”
Zijn trainer bij PEC, John van ’t Schip liet Van de Pavert in de eerste weken van de voorbereiding een ander soort verdediger te willen hebben. ”Ik had dat niet verwacht. Ik heb nu, bij de nieuwe trainer, geen nieuwe kans gekregen. Daar baal ik van. Maar de trainer was wel duidelijk, zodat ik kon kijken naar een club en een trainer die wel vertrouwen in mij hebben. Toen kwam NEC voorbij en daar ben ik heel blij mee.”

Foto: screenshot Youtube NEC