Ted van de Pavert was na afloop van Go Ahead Eagles-NEC tevreden met het punt, maar zag dat NEC het lastig had met het felle Go Ahead Eagles. ForzaNEC sprak de verdediger na afloop.

"Gezien het wedstrijdbeeld zijn we tevreden met het punt. In het begin kregen we aardig wat mogelijkheden. Met name via Arnaut (Groeneveld, red) werden we gevaarlijk en Braken kwam een aantal keer in een een-tegen-een situatie. Daarna golfde het spel een beetje op en neer en kwamen we een aantal keer behoorlijk onder druk te staan en kwamen we zelf niet meer aan voetballen toe. Alles bij elkaar opgeteld heeft Eagles de beste kansen gehad."

Go Ahead Eagles speelde met twee spitsen, Leon de Kogel en Sam Hendriks. NEC had echter al vanaf minuut één veel moeite met de opkomende Pieter Langedijk. "Ja natuurlijk, dat wordt heel anders voetballen. De backs zijn dan de vrije mensen in opbouw, maar achterin wordt het gelijk wat gevaarlijker want daar staan Golla en ik een tegen een en ze hebben natuurlijk middenvelders die er veel overheen gaan. De backs en middenvelders zijn dan heel belangrijk en dan moet je goed communiceren. Het is heel belangrijk dat iedereen dan bij zijn man blijft. De tweede helft werden de afstanden veel groter en als we de bal veroverden leverden we hem ook weer zo in. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe", aldus Van de Pavert.

NEC kwam dus goed weg met een gelijkspel. "Als je over de hele wedstrijd kijkt dan hebben wij hier een punt gewonnen. Vooraf kom je hier met volle overtuiging om de volle buit mee te nemen. Als je wat minder speelt dan is het zaak om nog wel een punt mee te smokkelen en geen doelpunt tegen te krijgen, en dat is ons wel gelukt", besluit de Doetinchemmer.

Foto: Rob Koppers