NEC speelde vrijdag in Emmen een dramatische wedstrijd en liet na om uit te lopen op de concurrent, Fortuna Sittard. ForzaNEC sprak Ted van de Pavert na afloop van het duel.

"Dit was zeker geen best optreden. Je gaat hier met alle goede bedoelingen naartoe, hebt een goede trainingsweek achter de rug. We gaven voor de wedstrijd aan dat we scherp moesten beginnen", want NEC verloor onder Lijnders al beide uitduels, bij Almere City en FC Oss. "Maar dan spelen we zo’n dramatische eerste helft. We komen terecht op achterstand en Emmen wint deze wedstrijd dan ook verdiend."

NEC heeft de doelman van FC Emmen, Dennis Telgenkamp, geen enkele keer getest. "De tweede helft zetten we iets meer druk vooruit en kwamen we iets beter in de wedstrijd, maar we hebben veel te weinig aanvallende impulsen gegeven. De kansen zijn op één hand te tellen." De Nijmeegse ploeg kwam opnieuw op achterstand door een defensieve fout. Bannink kwam oog-in-oog met Delle en liet de Fransman kansloos. "We staan weer te slapen en geven de goal veel te makkelijk weg", treurt de centrumverdediger.

"Dan kan Emmen haar spelletje gaan spelen en wordt het heel lastig voor ons. Zeker nu Groeneveld en Rayhi nog niet helemaal fit zijn is het lastig om voorin echt iets te forceren. Je ziet aan die jongens dat ze een tijdje uit de roulatie zijn geweest." De vraag is: hoe nu verder? "We zullen echt scherper moeten beginnen en niet op achterstand komen. We hebben heel veel moeite om in de kleine ruimte te voetballen, en spelen de tegenstander zo in de kaart", concludeert Van de Pavert.

Lees ook: De reactie van de balende hoofdtrainer Pepijn Lijnders

Foto: Rob Koppers