Ted van de Pavert had in de tweede helft tegen FC Eindhoven ongeveer nog maar één ding te doen. Ballen wegrossen die te dicht in de buurt kwamen van de goal. Geen charmante speelstijl, maar het werkte vandaag wel, beseft de centrale verdediger.

"Het is heel simpel: slecht voetbal maar wel drie punten", is Van de Pavert kort maar krachtig. NEC wist goed om te schakelen na de gelijkmaker van Eindhoven, ondanks een uiterst zwakke prestatie in de tachtig minuten daarvoor. "Ik weet niet hoe het kan. Dat was ook tegen Almere City zo, dat we gelijk na de gelijkmaker weer scoorden. Maar het was heel duidelijk dat we ons niveau niet gehaald hebben.

Een woord kan Van de Pavert er niet aan plakken, maar het is in ieder geval geen onderschatting. "Het is geen gemakzucht, Eindhoven is gewoon een goed voetballende ploeg. We proberen ze onder druk te zetten, maar zij spelen zich er heel makkelijk onderuit. Als verdediging ga je dan iets meer naar achteren spelen. We hadden geen grip op ze, dus dat was natuurlijk zeker niet de insteek. Dat is zeker een verbeterpunt."

Toch weet de oud-speler van De Graafschap en PEC Zwolle dat op dit moment de drie punten erg belangrijk zijn. "Het is heel belangrijk om aan het begin van het seizoen gelijk bovenin te staan. Als je na een uur voetballen merkt dat je je niveau niet haalt, moet je omschakelen en op resultaat gaan spelen. Dat is gelukkig wel gelukt, maar je wil ook het publiek vermaken en in eigen huis de baas zijn. Bovendien beseft iedereen dondersgoed dat we hier goed wegkomen met drie punten, dus daar gaan we aan werken."

Van de Pavert is met zijn 1.94 bijna altijd gevaarlijk bij dode spelmomenten. Ook vandaag was hij een keer dichtbij. "Ik heb inderdaad al wat momenten gehad dit seizoen. Vandaag kwam ik ook goed bij de eerste paal, maar door een duwtje in mijn rug kon ik hem net niet genoeg raken. Hopelijk vliegen ze er nog in."