‘Hij liegt alles bij elkaar’, schreeuwt Mohamed Rayhi ons nog toe wanneer het interview op het punt van beginnen staat. ‘Hij gaat naar Chelsea, echt waar.’ Ted van de Pavert lacht. Hij voelt zich erg op zijn gemak bij NEC en kijkt enthousiast uit naar de tweede seizoenshelft, waarin het kampioenschap uiteraard het ultieme doel blijft.

Van de Pavert gaat zitten op een bank in de lobby en kijkt tevreden om zich heen. "We hebben hier prima omstandigheden, mooi weer, mooi hotel. Ik ben vorig jaar met PEC Zwolle ook hier in de buurt geweest. Als je hoort hoe het weer in Nederland is op dit moment, ben je heel blij dat je hier zit."

De huurling van PEC Zwolle miste de laatste vier wedstrijden van 2017 door een enkelblessure, maar werkt langzaamaan naar zijn herstel toe. "Helemaal fit ben ik nog niet. Het is nog afwachten, maar ik voel me steeds beter. Aan de ene kant moet je voorzichtig doen, aan de andere kant moet je wel vol meedoen om echt fit te worden. In je achterhoofd hou je toch altijd rekening met een terugslag. Ik heb gelukkig nog geen hele grote blessures gehad", zegt Van de Pavert, terwijl hij gauw even op de tafel voor zich afklopt.

NEC hield in achttien wedstrijden driemaal de nul, maar de linkspoot ziet verbetering. "In het begin was het even zoeken, dat had het hele elftal. Daarna hebben we het aardig opgepakt. Je ziet dat je als team minder doelpunten tegen krijgt en we beter gaan voetballen." Met die vooruitgang in het achterhoofd kijkt Van de Pavert alleen nog maar naar boven. "Ik heb heel veel play-offs voor promotie/degradatie gespeeld en ben één keer gepromoveerd op die manier. Maar ik ben nog nooit kampioen geworden. Dus daar gaan we voor."

Van de Pavert duikt ook regelmatig op in de zestien van de tegenstander en scoorde op die manier al twee keer. "In het begin van het seizoen hadden we een heleboel corners en vrije trappen. We hebben aardig wat lengte in de verdediging met Wojciech Golla en Guus Joppen, die ook veel scoren. We trainen veel op standaardsituaties, dus het is zeker een wapen voor ons."

De geboren Doetinchemmer werkt nu drie dagen met de nieuwe trainer Pepijn Lijnders en ziet gelijk wat hij wil. "Iedere trainer heeft weer andere inzichten. Ook voor ons kwam het als een verrassing. Wij kwamen op 2 januari op de club en toen kregen wij het ook te horen. We wisten van tevoren dat Lijnders niet te lang wilde trainen, maar wel met een hoge intensiteit, focus en energie. Dat is zijn insteek. Het is even aanpassen, maar het is wel leuk."

Aan het einde van de zomer zal Van de Pavert normaal gesproken terugkeren naar PEC Zwolle. "Ik kan daar helemaal niks over zeggen. Ik volg PEC Zwolle natuurlijk en die doen het heel goed in de Eredivisie. Ik vind het moeilijk om in te schatten of ik bij dat niveau pas. Ze hebben veel blessures de laatste tijd, dus mensen zeggen weleens tegen mij dat ik daar nu waarschijnlijk aan spelen toe had kunnen komen. Achteraf gezien ben ik gewoon blij met de keuze voor NEC. Bij PEC moest ik wachten op blessures en hier heb ik een beter gevoel en een beter vooruitzicht. Tot nu toe heb ik er nooit spijt van gehad."

Lees ook: Alles over het trainingskamp van NEC