Door een schorsing van Mart Dijkstra mocht Tom van de Looi voor het eerst november vorig jaar weer eens in de basis van NEC beginnen. Over zijn rentree heeft hij, door een gelijkspel tegen NAC Breda, gemengde gevoelens.

"Ik vond ons de eerste helft bij vlagen oké spelen. Door het veld en de weersomstandigheden moesten we vaker dan ons lief was de lange bal gebruiken. Maar door open spel creëren we wel onze twee grootste kansen, via Jellert van Landschoot en Jonathan Okita", zo blikt Van de Looi tegenover ForzaNEC terug op de wedstrijd. "In de tweede helft wordt het meer vechten dan voetballen. We moesten veel duels aangaan, de ruimtes worden groter. Ik denk dat 1-1 dan een terechte uitslag is."

Na de late gelijkmaker ging het spel over en weer maar kwam beide ploegen niet echt meer aan goede uitgespeelde kansen. "We hinkten wel op twee gedachten. We wilden er wel overheen om die 2-1 te maken, maar die ruimtes waren heel groot. Dan kun je er met gemak worden uitgecounterd. We willen echt een keertje winnen van die ploegen boven ons en we waren echt gebrand om dat vandaag te doen."

Zijn eigen spel was volgens Van de Looi naar behoren. "Over de eerste helft, waarin ik veel duels won, ben ik wel tevreden. In de tweede helft merkte ik wel de vermoeidheid door een maand niet spelen. Het wordt dan wel af en toe een beetje zwemmen op het middenveld", vertelt Van de Looi, die met Van Landschoot en Dirk Proper het vernieuwde middenveld vormde. Dat trio moest nog wennen. "Dirk was wel onze meest aanvallende middenvelder vandaag. Verdedigend volgen we ons mannetje en aan de bal willen we nog weleens afwisselen van positie. We proberen op die manier tussen de linies door te voetballen. Dat voetballende gedeelte ging vandaag niet altijd goed, dat moet echt beter."

Terwijl toppers tegen FC Volendam en De Graafschap op de hoek liggen, zal NEC eerst nog moeten afrekenen met het verrassend goed presterende Jong FC Utrecht. "Dat is echt wel een goede tegenstander, waar we thuis ook niet van wonnen. Om van ze te winnen moet het voetballend gewoon beter, maar aan de strijdlust heeft het echt niet gelegen vandaag. Daar moeten we in ontwikkelen en daar heb ik vertrouwen in. Dan kunnen we deze topwedstrijden een keer gaan winnen."

Foto: Rob Koppers