De arbitrage had vrijdag een hoofdrol tijdens de wedstrijd MVV-NEC. Zian Flemming scoorde in de slotfase met een schot tegen de lat dat over de lijn ging en terug het veld in stuiterde, maar dat werd niet gezien door het arbitrale trio. Scheidsrechter Edwin van de Graaf reageerde zondag via zijn Instagram-account.

"Na een schot op doel komt de bal via de lat in zijn geheel achter de doellijn. Dus een doelpunt. Heel erg vervelend dat wij dat tijdens de wedstrijd niet hebben kunnen waarnemen. Als je het beeld stilzet zoals op de foto is het niet lastig. In de wedstrijd met een bal op volle snelheid is het een ander verhaal. De assistent staat ter hoogte van de voorlaatste verdediger (om buitenspel te beoordelen). Bij voorkeur sta je op de achterlijn (doellijn) om dit goed te kunnen beoordelen. Op gevoel een doelpunt goedkeuren is geen optie…", schrijft de arbiter.

Van de Graaf zei eerder op Instagram dat hij naar aanleiding van de wedstrijd van vrijdag zeker tweehonderd beledigingen, bedreigingen en antisemitische en homofobe opmerkingen heeft ontvangen op zijn social media-account. Waarschijnlijk heeft de scheidsrechter daarom de mogelijkheid tot reageren uitgeschakeld op zijn meest recente posts.

Foto: screenshot FOX Sports