In onze mailbox ontvingen wij een leuk verhaal vanuit Aruba.


Ergens halverwege mijn vakantie in Aruba reden we langs een cafe en mijn vriendin zag de cijfers 080 staan. Grappend zegt ze ‘hé het oude kengetal van Nijmegen’, vervolgens zag ik dat door de cijfers ook de Waalbrug was  verwerkt. Wij vol in de ankers, auto aan de kant en ja hoor…heerlijk!

Op een mooie locatie in de wijk Noord staat een klein maar gezellig hoekcafe. Naast de voordeur staat het logo met hierop de tekst: "het leven is prachtig in cafe 080". Van binnen helemaal ingericht in de sfeer van Nijmegen: NEC-shirt achter de bar, luchtfoto’s van div. locaties in Nijmegen, een hele nostalgische zeefdruk en ga zo maar door…

Al gauw bleek de eigenaar een oude bekende te zijn en we werden dan ook hartelijk ontvangen. Jaap Rikken en zijn vrouw Penelope hebben sinds voorjaar 2009 hun eigen cafe geopend in Aruba, genaamd cafe 080. Buiten een gezellige sfeer en een leuke inrichting serveren ze ook Hollandse friet met èchte snacks verkopen. Uiteraard zijn een aantal keren terug geweest en het is zeker de moeite waard om heen te gaan. Een Nijmeegs cafe met alles wat je nodig hebt!!!!

Contactgegevens cafe 080
Wijk: Noord
Adres: Noord 90
Tel: (297) 564-5539
Kortom, een echte aanrader als je in Aruba op vakantie bent…al helemaal als je een warm hart draagt voor de mooiste en oudste stad van Nederland.
Gr. Ivo (uut ’t Waterkwartier)