NEC treedt vrijdagavond met Krisztián Vadócz aan tegen NAC Breda, zo meldt Omroep Gelderland. De Hongaarse middenvelder kwam op de slotdag van de transferperiode over van Osasuna en viel tegen De Graafschap (1-0 verlies) al in. Inmiddels heeft Vadócz hoofdtrainer Alex Pastoor overtuigd van zijn kwaliteiten, wat lijkt te resulteren in een basisplaats.
“Charismatisch, iemand die veel tempo aan het voetbal kan geven en aan de bal bepalend en beslissend. Dat moet ook, want zoiets hoort bij dragende krachten”, somt de NEC-coach op. ”Zijn kwaliteiten liggen vooral in het aanvallende deel.”
Vadócz speelde in de jaargang 2007/2008 al voor NEC en dwong toentertijd, na een sublieme tweede seizoenshelft, Europees voetbal af met de club. Wat volgde was zijn transfer naar Osasuna, maar een ongelukkig avontuur in Spanje bracht hem deze zomer weer naar Nijmegen. De laatste wedstrijd in De Goffert van de 26-jarige Vadócz dateert van 15 mei 2008, toen uitgerekend NAC met 6-0 klop kreeg in de finale van de play-offs.