Syb van Ottele staat mogelijk voor een binnenlandse transfer. Volgens de Leeuwarder Courant staat de oud-NEC’er in de belangstelling van FC Utrecht. Momenteel speelt de 21-jarige verdediger voor SC Heerenveen.

Van Ottele, geboren in Nijmegen, speelde voor RKSV Brakkenstein en doorliep daarna de jeugd van NEC. Na maar negen duels in de hoofdmacht van de Nijmegenaren pikte Heerenveen hem op. Sindsdien speelde hij 31 wedstrijden voor de Friezen, waarin hij één keer scoorde. In het thuisduel tegen Feyenoord (1-2) schoot Van Ottele de bal heerlijk binnen.

Zie het doelpunt van Van Ottele vanaf minuut 0.26.

FC Utrecht zou in Van Ottele een versterking voor de defensie zien. Bij Heerenveen duurde het even voordat de verdediger in de basis stond, maar na de zware blessure van Sven van Beek kreeg hij zijn kans. Nu, met Van Beek op de weg terug en Pawel Bochniewicz als sterkhouder, lijkt het perspectief voor Van Ottele te veranderen. Utrecht hoopt daarvan te profiteren. Het contract van de verdediger van Heerenveen loopt nog tot de zomer van 2024.

in de Domstad kan Van Ottele de nodige oud-NEC’ers tegenkomen. Momenteel staan Mattijs Branderhorst, Souffian El Karouani en Ole Romeny onder contract bij FC Utrecht.

Foto: Orange Pictures