FC Utrecht hoopt vrijdagavond tegen NEC met een overwinning van het veld te stappen. Play-offs om Europees Voetbal is dan zo goed als zeker binnen. Het probleem van FC Utrecht is dat de laatste overwinning alweer twee maanden geleden is. Utrecht worstelt, maar het spel valt niet tegen volgens trainer Rick Kruys.

Op 27 februari versloeg FC Utrecht Heerenveen met 1-2, dat was de laatste zege voor de ploeg. “Het is heel frustrerend”, zegt aanvoerder Willem Janssen. “We zijn dichtbij de ommekeer. In de play-offs moet het straks gaan gebeuren. Aan de hand van de afgelopen resultaten, hebben we niks te zoeken in die play-offs. Maar we kunnen veel hoop putten uit ons spel. We zijn veranderd van structuur onder de nieuwe trainer. Daar voelen we ons goed bij. Maar zodra er iets tegenzit hebben we het lastig”, aldus de verdediger tegenover RTV Utrecht.

Kruys is niet ontevreden over het spel van zijn ploeg. De nederlaag tegen Feyenoord vorige week kwam echter hard aan in Utrecht. “Het onverzettelijke moet beter. We moeten tegen NEC in grote lijnen hetzelfde spelen, als we de afgelopen weken hebben gedaan”, zegt Kruys. “De resultaten, die vallen tegen. Maar ik vind niet dat we slecht voetballen. Ik hoop en denk dat we van NEC gaan winnen. De hunkering naar een zege is heel sterk. We willen er zo snel mogelijk drie punten bijschrijven en ons plaatsen voor de play-offs. Dat de rest ook nauwelijks wedstrijden wint, heb je eigenlijk geluk mee. Het is niet de manier waarop je het wilt hebben. We staan er nog steeds goed voor”, aldus de oefenmeester.
Die strijd om Europees voetbal moet Kruys aangaan met een grote lijst afwezigen. Mihoun Mahi, Henk Veerman, Sander van der Streek, Mark van der Maarel, Tommy St. Jago en Bart Ramselaar zijn er vrijdag niet bij.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: De Keijzer; Ter Avest, Van der Hoorn, Janssen, Van der Kust; Timber, Maher, Gustafson, Van Overeem; Almqvist, Douvikas.

Foto: Screenshot RTV Utrecht