NEC-speler Nick van der Velden is prima herstellende. De middenvelder werd na de Gelderse derby met Vitesse van zondagmiddag (0-1 verlies) onwel en bracht de nacht zodoende noodgedwongen door in het ziekenhuis. Maandag en dinsdag volgde een uitgebreid onderzoek, waaruit niets ernstigs naar voren kwam.
”Ik heb tegen Vitesse alles gegeven. Na de wedstrijd liggen de hersteldranken, shakes, repen en noem maar op klaar in de kleedkamer. Maar ik was zo vermoeid. Ik had gewoon geen trek. Dat heeft me denk ik opgebroken”, vertelt de 29-jarige Amsterdammer, die binnenkort nogmaals een bezoek zal brengen aan het ziekenhuis.
”Ze willen als laatste een MRI maken om alles uit te sluiten. Tot die tijd zal ik wel niet mogen trainen. En zaterdag moeten we uit tegen ADO Den Haag. Het is de vraag of ik dat haal.” Van der Velden is bezig aan zijn eerste seizoen in Nijmeegse dienst, nadat hij afgelopen zomer overkwam van AZ.
Update 19 oktober 17:58 uur – Van der Velden mist uitwedstrijd bij ADO
Nick van der Velden is weer thuis, maar zal de competitiewedstrijd bij ADO Den Haag van zaterdagavond uit voorzorg missen, dat meldt NEC woensdag op haar digitale thuis. De rechtspoot is daarentegen wel in staat om de training te hervatten. Maandag ondergaat Van der Velden een MRI-scan.