Er lonkt mogelijk een buitenlands avontuur voor Melvin Platje. Neftchi Bakoe zou volgens De Telegraaf in de aanvaller geïnteresseerd zijn. De club uit de oliestaat Azerbeidzjan zou bereid zijn om een transfersom van ruim honderdduizend euro te betalen. 
Omdat Neftchi Bakoe al aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen, heeft de club NEC een ultimatum gesteld. Als er vandaag voor 12.00 uur niet met het bedrag wordt ingestemd, gaat de clubleiding op zoek naar alternatieven en blijft Platje in Nijmegen. Daar heeft hij een contract tot de zomer van 2014.

Update vrijdag 21 juni – 15:20
De overgang van Melvin Platje naar Neftchi Bakoe lijkt van de baan. De landskampioen van Azerbeidzjan wilde de aanvaller voor 100.000 euro overnemen en stelde NEC een ultimatum. Dat ging technisch directeur Carlos Aalbers te ver. "De zaakwaarnemer van Melvin belde me dat Melvin naar Azerbeidzjan kon”, aldus Aalbers tegenover de Gelderlander. “Maar dan moesten wij wel opschieten. Oftewel: voor 12.00 uur diezelfde middag beslissen. Anders was het te laat. Helaas. Dan is dat maar zo. Bij NEC willen we de zaken goed overwegen. Met elkaar de juiste keuzes maken. Dat ultimatum hebben dus laten verlopen."