Jong NEC heeft maandagmiddag haar dertiende seizoensnederlaag geleden. Het elftal van Jack de Gier was in Bemmel niet opgewassen tegen aartsrivaal Vitesse, dat haar Nijmeegse buur uiteindelijk door het slagersmes haalde: 1-4.
NEC begon prima aan de derby middels het openingsdoelpunt van Melvin Platje. De clubtopscorer van de club liet het net op het kwartier bollen en zette de thuisploeg zo op een 1-0 voorsprong. Davy Pröpper nivelleerde de score echter nog voor de theepauze, waarna Vitesse in het tweede bedrijf afstand nam via treffers van Alex, Brahim Darri en nogmaals Pröpper.
Bij Jong NEC gaven Krisztián Vadócz en Leroy George acte de présence, maar het tweetal haalde het einde van de wedstrijd niet: Vadócz pakte twee keer geel, terwijl George een directe rode kaart ontving. Laatstgenoemde is daardoor geschorst voor het competitieduel van de hoofdmacht met directe concurrent VVV-Venlo zaterdagavond.
Update 13 december 18:05 uur – Pastoor hoeft buitenspeler niet te missen
NEC kan zaterdagavond in de competitiewedstrijd tegen directe concurrent VVV-Venlo ‘gewoon’ beschikken over Leroy George. De vleugelflitser moest door een directe rode kaart in een duel van de beloften tegen Jong Vitesse vrezen voor het treffen met de Limburgers, maar de prent is geseponeerd, vanwege tegenstrijdige verklaringen. Ook Krisztián Vadócz kon maandagavond vroegtijdig inrukken (tweemaal geel), waardoor de middenvelder geschorst is voor één beloftenduel. Tegen VVV kan NEC-hoofdtrainer Alex Pastoor echter wel een beroep doen op Vadócz.