NEC is nog altijd bezig met de renovatie van de selectie. Maandag werd bekend dat Joey van den Berg definitief vertrekt. Het contract van de naar Jong NEC verbannen routinier is ontbonden, wat eerder al bij Mathias Bossaerts gebeurde. Daarmee wordt de lijst van spelers die door technisch directeur Remco Oversier gehaald zijn en inmiddels niet meer voor NEC spelen steeds groter. De teller staat nu op 17 van de 26.

Op maandag is het vaak raak bij NEC. Eerder vertrokken Brahim Darri en Leroy Labylle en werden Paolo Sabak en Ragnar Oratmangoen uit de selectie gezet. Van den Berg drukte met zijn salaris zwaar op de begroting en zou niet zeker zijn van een basisplek. Samen met Bossaerts zat hij al maanden bij Jong NEC. Sabak maakt nog steeds deel uit van het beloftenteam. De vraag is hoe lang nog.

Naast alle spelers komt er nog bij dat twee van de drie hoofdtrainers die Oversier aanstelde ook maar korte tijd bij NEC werkten. Pepijn Lijnders werd in de winter van 2018 – op voorspraak van Wilco van Schaik – naar Nijmegen gehaald en sneuvelde nog geen half jaar later, terwijl opvolger Jack de Gier het ook geen seizoen volhield. Adrie Bogers pendelde ondertussen van het hoofdtrainerschap naar het assistentschap.

Weg
Suently Alberto
Steeven Langil
Guus Joppen
Kevin Jansen
Michael den Heijer
Gino Coutinho
Brahim Darri
Paolo Sabak*
Leroy Labylle
Oliver Zelenika
Sven Braken
Joey van den Berg
Mathias Bossaerts

* Staat nog onder contract bij NEC, maar is teruggezet naar Jong en mag uitkijken naar een nieuwe club.
 
Weg, werd gehuurd
Anass Achahbar
Ted van de Pavert
Jari Schuurman
Calvin Verdonk

Nog bij NEC
Mart Dijkstra
Tom Overtoom
Rens van Eijden
Norbert Alblas
Randy Wolters
Terry Lartey Sanniez
Josef Kvida
Jonathan Okita
Mike Trésor Ndayishimiye*

* verhuurd
 
Foto: Rob Koppers