Krisztián Vadócz verruilde het Spaanse Osasuna op de slotdag van de zomerse transferperiode voor NEC en zal zaterdagavond, wanneer de Nijmeegse formatie op bezoek gaat bij De Graafschap, mogelijk al direct in actie komen. Nick van der Velden (foto) vormde de eerste vier competitiewedstrijden samen met Ryan Koolwijk het controlerende blok op het middenveld, maar kampt met een rugblessure. Zodoende lonkt een basisplaats voor Vadócz.
Daarnaast kan hoofdtrainer Alex Pastoor in Doetinchem weer beschikken over verdediger Pavel Cmovs. De Tsjech keert terug van een schorsing en zal jeugdexponent Dammyano Grootfaam vervangen op de rechterflank. Nathaniel Will, vorig seizoen nog de vaste rechtsback van NEC, is weliswaar hersteld van een hamstringblessure, maar zal niet starten op De Vijverberg.
Update vrijdag 9 september 16:06: ‘Niet Vadócz maar Foor vervangt Van der Velden’
Eerder op de dag meldde De Gelderlander nog dat Krisztián Vadócz Nick van der Velden zou vervangen tegen De Graafschap, maar hetzelfde medium meent nu dat niet de Hongaar maar jeugdproduct Navarone Foor vanaf het startsignaal zal spelen. De 19-jarige Foor viel dit seizoen al vier keer in.
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Cmovs, Van Eijden, Nuytinck, Amieux; Vadócz, Schöne, Koolwijk; George, Platje, Nijland.