Samed Aktas (33), de neef van Muslu Nalbantoglu, is in goede gezondheid gevonden. Samed was al sinds 18 augustus vermist, maar tien dagen later werd hij in Delden gevonden. Een oplettende burger zag en herkende hem, waarna hij de politie belde. Samed is daarna meegenomen naar het bureau en zal herenigd worden met zijn familie, zo meldt de politie.

Oorspronkelijk bericht: Neef Nalbantoglu vermist: politie roept op om uit te kijken naar Samed

De politie is op zoek naar de vermiste Samed Aktas uit Apeldoorn. De 33-jarige Samed, die een verstandelijke beperking heeft, is een neef van NEC-teammanager Muslu Nalbantoglu. Sinds 18 augustus is er niks meer van Samed vernomen. Door zijn beperking heeft hij dringend zijn medicatie nodig.

Samed is rond middernacht vertrokken vanaf de Rustoordlaan te Apeldoorn. Aangezien hij nog niet zo lang in deze stad woont kan het zijn dat hij verdwaald is geraakt. Hij heeft een verstandelijke beperking en functioneert daardoor als een jong kind. Samed is 1.70 meter, heeft een voller buikje, blanke huidskleur, bruin/groene ogen en zijn rechterarm is zo’n tien centimeter korter. Hij draagt een Adidasbroek en een zandkleurig jack.

Wanneer je iets gezien of gehoord hebt over Samed kun je bellen/berichten naar 0614247445. Wanneer je hem aantreft kan hij angstig reageren, vandaar de vraag om hem rustig aan te spreken. Bel dan 112.

Foto: Politie Apeldoorn