Als het aan NEC ligt, blijft Magnus Mattsson deze winter ‘gewoon’ bij de club. De Nijmegenaren hebben een bod van FC Kopenhagen op de Deense spelmaker afgewezen. Hij is te belangrijk voor de club dit seizoen om nu te laten gaan met het behalen van de play-offs in het achterhoofd. Daarnaast staat NEC in de kwartfinale van de KNVB Beker.

“Ik heb teruggestuurd dat we dit bod niet interessant vinden. Wij willen Magnus niet kwijt, omdat hij een van onze belangrijkste spelers is en we hem dus keihard nodig hebben om onze ambities waar te maken. Ik verwacht ook dat we hem binnenboord kunnen houden”, zo vertelt Aalbers aan De Gelderlander. Bij een echt hoog bod zal de club overstag moeten gaan erkent de technisch directeur, die ook meldt dat Mattsson er tegen Go Ahead Eagles gewoon bij is.

Nieuwe spits

Doordat Bas Dost helaas nog niet volledig hersteld is en rust moet houden, is NEC nog op zoek naar een spits. De club was dichtbij een transfer, maar op het laatste moment kaapte een andere club de deal. “Hij paste perfect in het plaatje. Een speler die direct van toegevoegde waarde zou zijn en ook de toekomst had. Dat was dus wel even balen. En verder hebben we een aantal nee’s van spelers gekregen. Ik weet niet of het gaat lukken om nog een spits binnen te halen. We willen wel iemand hebben die meteen impact heeft.”

Oude bericht: ‘Kopenhagen biedt op Mattsson; speler al bijna akkoord’

NEC moet het wellicht in de tweede seizoenshelft stellen zonder zijn smaakmakers. Volgens De Gelderlander heeft het FC Kopenhagen een bod gedaan op Magnus Mattsson. De 24-jarige Deen heeft wel oren naar de transfer en zou zelfs al bijna persoonlijk akkoord zijn met de Deense club.

Over de hoogte van het bod en hoe NEC er tegenover staat is momenteel niks bekend. Mattsson gaf op het trainingskamp in Spanje aan niet te gaan verlengen bij de Nijmegenaren en een stap hogerop te ambiëren. Ook omdat dit NEC nog wat op zou leveren. Dit seizoen zullen veel clubs hem op het lijstje hebben staan: de aanvallende middenvelder was in 21 wedstrijden goed voor twaalf goals en vijf assists.

Wanneer NEC een bod van Kopenhagen accepteert, keert Mattsson terug naar zijn thuisland. In 2021 transfereerde hij naar Nijmegen. Daarvoor speelde hij bij Silkeborg IF. Bij Kopenhagen zou de Deen oud-NEC’er Jordan Larsson tegenkomen. Daarnaast kan Mattsson zich dan gaan opmaken voor een debuut in de Champions League. De Deens landskampioen werd tweede in de groepsfase achter Bayern München en liet Manchester United en Galatasaray onder zich.

Met Tjaronn Chery haalde NEC al wel een eventuele vervanger voor Mattsson in huis.

Foto: Orange Pictures