Bij NEC is een makelaarsconflict ontstaan, meldt VI woensdag.  Volgens Majid Ashria, de zaakwaarnemer van Kévin Mayi, heeft hij de spits aangeboden bij Danny Hoekman. Het contract met Mayi is echter buiten hem om gesloten.

"Ik heb Danny gebeld over deze speler. Hij zou er werk van maken. Danny zat eind juli in Manchester, ik in Saoedi-Arabië. Daar las ik dat Mayi medisch was gekeurd en direct een contract had getekend. Hoe kan dat? Ik was toen nog nooit met hem bij NEC geweest."

Mayi had kunnen bellen met zijn zaakwaarnemer, maar deed dat niet. "Zo zijn spelers als er een aanbieding op tafel ligt. Ze hebben Mayi gepusht om te tekenen. Hij dacht dat het via mij was gegaan." Mayi was geschrokken. "Toen hij binnenkwam zaten er vier makelaars, Futuralis was er ook ineens bij betrokken."

Ashria vervolgt zijn verhaal. Hij bood ook een keeper aan bij Hoekman. "Een 27-jarige Litouwer van Dinamo Boekarest (Vytautas Cerniauskas, red). Die stond nummer één op de lijst bij keeperstrainer Wilfried Brookhuis. Ik overlegde met Hoekman, maar werd teruggebeld door Johan Hansma van Futuralis. Hij stuurde een mail met de aanbieding. Salaris, auto. Vervolgens was ik met Mayi op de Open Dag van NEC, daar hoorden we opeens dat doelman Joris Delle medisch was gekeurd."

"Hoekman en Brookhuis begrepen er niets van, dat was gegaan via Futuralis. Mijn keeper had al wedstrijden van NEC bekeken. Leg dan maar eens uit dat een of ander adviesbureau hem niet wil. Wij brengen spelers aan bij Hoekman en de scouting, maar vervolgens bellen concurrerende makelaars van Futuralis terug. Ik heb zaken gedaan in Kenia, maar zelfs daar maak je dit niet mee."

Danny Hoekman kan niet ontkennen dat het zo is gegaan. "Maar verder wil ik niet op deze kwestie ingaan. Ik zit in het technisch hart van NEC met als enige doel het bewaken van de clubbelangen. Daar plaats ik af en toe kritische opmerkingen en vragen bij. Wellicht wordt dat als vervelend ervaren. Echter, sympathiek gevonden worden vind ik minder relevant dan het belang van NEC."

Update – 24-8-2016 – 22:15

NEC heeft via de officiele kanalen een bericht naar buiten gebracht over de berichtgeving van VI. Volgens NEC is Majid Ashria niet de zaakwaarnemer van Kevin Mayi, maar de tipgever.

Kevin Mayi stond al twee jaar op de radar van NEC, maar bleek telkens onhaalbaar. Majid Ashria tipte NEC deze zomer om Mayi opnieuw te bekijken. Mayi is toen besproken in het technisch hart en positief beoordeeld. NEC heeft Futuralis vervolgens de opdracht gegeven om contact op te nemen met het management van Kevin Mayi. Hieruit is een overeenkomst gekomen, met zowel de vorige club van Kevin Mayi (FCO Ajaccio) als Kevin Mayi en zijn management.

Algemeen directeur Bart van Ingen: "Wij hebben het contract gesloten met het management van Kevin, CMB Sports, zoals ook geregistreerd bij de KNVB. Zijn management is gedurende de dagen waarin Kevin medisch gekeurd werd en de papieren rond werden gemaakt, bij hem in Nijmegen geweest."

Foto: Rob Koppers