De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar een incident tijdens de wedstrijd Excelsior – NEC.

Er wordt onderzoek gedaan naar een slaande beweging van Christian Santos jegens Khalid Karami. Het incident waarbij beiden betrokken waren vond rond de 76e minuut van de wedstrijd plaats. Het vermeend slaan van de Nijmeegse topscorer werd tijdens de wedstrijd niet waargenomen door arbiter Björn Kuipers. Hierdoor is de aanklager betaald voetbal in staat het incident te onderzoeken. De gele kaarten die zowel Santos als Karami kregen waren vanwege het opstootje.

De aanklager heeft beide clubs en de arbitrage om verklaringen gevraagd. Zij hebben tot dinsdag 1 maart 12.00 uur de tijd om te reageren.

Update:
Christian Santos is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Hij wilde de spits voor vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) schorsen naar aanleiding van de slaande beweging in de wedstrijd tegen Excelsior. De zaak dient donderdagavond in Zeist.

Update vrijdag 4 maart 10.40 uur:

Christian Santos is alsnog vier duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst door de KNVB wegens een vermeende slaande beweging naar Khalid Karami van Excelsior. De tuchtcommissie van de KNVB verklaart het volgende: "Mede op basis van verklaringen en tv-beelden kwam voor de tuchtcommissie vast te staan dat Santos zijn tegenstander sloeg". Santos mist hierdoor de duels met Heracles Almelo, Ajax en ADO Den Haag.

Update vrijdag 4 maart 14.48 uur:
NEC gaat in beroep tegen de schorsing van Christian Santos. De spits kan zondag tegen Heracles Almelo dus gewoon meedoen.