Komende week zal er weer internationaal gevoetbald worden. Dario Dumic vliegt uit naar Bosnië-Herzegovina en Ferdi Kadioglu zal samen met Jay-Roy Grot en Maarten Paes met Oranje O19 de eliteronde spelen. Ook NEC O15 ziet twee spelers komende week het rood-groene balkenshirt voor het Oranje inruilen.

Voor centrumverdediger Dumic is het zijn eerste keer. In gesprek met ELF geeft hij aan trots te zijn. "Ik zat in de voorselectie, maar juichte nog niet te enthousiast, omdat ik wist dat er nog vijf spelers zouden afvallen." Donderdag werd de definitieve selectie bekend gemaakt, terwijl NEC aan het trainen was. "Ik ben na afloop zo snel mogelijk naar de kleedkamer gerend. Toen ik naar mijn telefoon keek, wist ik het al. Ik had honderden berichten." Dumic speelt zaterdag een kwalificatieduel tegen Gibraltar, terwijl hij volgende week dinsdag in en tegen Albanië speelt. Althans, dat is nog maar de vraag. "Als ik kijk naar de opgeroepen verdedigers speel ik voor de kleinste club.", besluit hij.

Jay-Roy Grot was afgevallen in de voorselectie van Oranje O19, maar kreeg nog wel een plek op de standby-lijst. Maandagochtend werd de 19-jarige spits alsnog opgeroepen voor de selectie! Hij zal samen met Ferdi Kadioglu en keeper Maarten Paes drie wedstrijden spelen, en wel tegen Finland, Oekraïne en Griekenland.

Frank Sturing is afgevallen bij het Jong Oranje van Art Langeler. Sturing mocht zaterdag in het duel met FC Utrecht ruiken aan een invalbeurt, toen Robin Buwalda al vroeg geblesseerd uitviel. De keuze viel toen nog op Groeneveld, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd dat het talent zijn debuut in het eerste mag gaan maken.

Twee exponenten van NEC O15 zijn opgeroepen voor Oranje O15. Dirk Proper en Syb van Ottele zijn door Peter van der Veen opgeroepen voor de dubbele interland met de leeftijdsgenoten van België.

UPDATE di 21-03 16:00
Zowel Stefan Mauk als Jordan Larsson is opgeroepen voor het nationale jeugdelftal van respectievelijk Australië O23 als Zweden O21. De talenten van Australië zullen in – het voor Mauk al bekende – Marbella een trainingskamp afwerken. Hier wil de Australische jeugdtrainer de talentvolle Australiërs die in Europa spelen bekijken.

Jordan Larsson speelt ter voorbereiding op het EK O21 twee oefenwedstrijden. 24 maart treedt hij aan tegen Servië, waar hij drie dagen later het gaat opnemen tegen Tsjechië.

Foto: Rob Koppers